Ánizsos mézes (1938)

Ánizsos-mézes-süti-620x4782 tojást egészben 10 dkg cukorral elkeverni, hozzá fél kávéskanál finomra törött ánizsmagot, egy jó evőkanál mézet, 6 és fél dkg lisztet, ugyanannyi őrölt diót vagy mogyorót adni.” A tömegből könnyű tésztát verünk, zsírozott sütőre téve gyorsan megsütjük.

Az ánizs nagyon jót tett a süteménynek – én egy egész kávéskanálnyit tettem bele, szerintem bőven elbírja a tészta. Remek állagot kaptam, puha, de alul ropogós maradt (180 fokon sütöttem kb. 15-20 percig), de változtathatunk is a recepten, levehetünk a cukorból és növelhetjük a méz mennyiségét, akkor is jó lesz. Friss vagy aszalt gyümölcsöt, esetleg lekvárt kínálhatunk mellé.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!