×
Bejegyzés
Blog
Felhasználó

A Cafeblog 2021 januártól tárhelyszolgáltatóvá változik. Blogposztot írni nem lehet rajta. Kérünk, olvasd el az új Felhasználási Feltételeket!

SweetHome Duplán tökös biscotti Mostanában értettem meg, miért is szeretik az emberek a biscottit. 24
17
Ajándékötletek konyhatündéreknek - ne főjön tovább a fejed, hogy mi kerüljön a fa alá!
29
Ha azt hiszed nem lehet bepótolni az elmulasztott figyelmet, most figyelj! ;) :D
4
Búcsú és köszönöm! Megyek tovább az úton! Az új blogon találkozunk!
17
Család. Az első szó, ami eszembe jut a karácsonyról. Mert ők a legfontosabbak, ők azok, akik mindenekelőtt számítanak. Az ő örömük és boldogságuk....
69
Anya vagyok, két kicsi gyerekkel, akiknek vírus ide vagy oda, igenis jár a karácsonyi csoda
9
7 hazai márkát mutatok be, akik minden elképzelést megvalósítanak.

Napi kattintós

Cheesecake, azaz sajttorta. Abból is a klasszikus new york-i verzió következik, ahol a krémsajtot tejföllel gazdgítjuk, így lesz igazán krémes, lágy a sajttorta. Annyira egyszerű, és mégis fenomenális ízkombináció.     Annyi sajttorta szerepelt már a blogon, és ez a csodás kis gyönygyszem eddig valahogy kimaradt. Pedig ez a sajttorták alfája és omegája, az tuti. […]
Télen a madarak a kiskerteket is szívesen látogatják. Főleg ott időznek sokat, ahol szívesen látott vendégek és finom falatokkal kényeztetik őket. De vajon mennyire ismerjük a kertünkben kosztoló szárnyasokat?   A csodálatos madárvilág Facebook oldal a napokban posztolta a fenti fotót az alábbi szöveggel: “Közkívánatra egy kollázs a “kertünk madarai”-ról 🙂  A képen látható madarak: sor […]
        Sziasztok ! Ismét  itt vagyunk , és ismét egy tortával jelentkezek nektek . A mai egy igazán különleges darab , mivel a fő összetevője az egyik kedvenc édességem a Kinder Maxi King , de szerintem ezzel sokan vannak még így . Milyen jó is volt régen ,  kisgyerekként állandóan ilyeneket ettünk […]
Sokan csak zöldségféleként gondolnak a batátára, azaz az édesburgonyára. Nem is gondolják, hogy színes levelei egyre több városi virágkiültetéshez nyújtanak alapot. Üde zöld és sötét bordó levelei jól kiemelik a muskátlik, begóniák és egyéb virágos növények színes virágait.     A batáta nagyon jól tűri a tűzőnapot is, ezért napos erkélyre is jó választás. Pár […]
Balkonunk növényei között még mindig a muskátli az ász. Nem véletlenül. A szélsőséges,  forró nyarakon is évről évre bizonyít, napos és félárnyékos erkélyen is késő őszig töretlenül ontja virágait.   A muskátli bármilyen talajon megél, tűri a forróságot, sőt azt sem veszi zokon, ha egy csöppet elhanyagoljuk és időnként kissé kiszárad a földje.  Önmagában vagy […]
Sziasztok! Karácsonykor hazautaztam a családomhoz és Édesanyám meglepett egy egész kis telep tibeti kefirgombával. Soha nem hallottam még azelőtt erről, de ő ódákat zengett róla. Három hónapja folyamatosan fogyasztja és nagyon jól érzi magát tőle. Jobb lett a vérnyomása, tele van életerővel és energiával és mióta beiktatta az étrendjébe, 10 kg-ot sikerült fogynia. Mivel a […]
Bizonyára sokan sokszor hallottátok már a Zöld erdőben jártam kezdetű hagyományos locsolóverset… Én imádom, akárhányszor is mondják nekem húsvétkor. Azonban olykor-olykor akad 1-2 viccesebb kedvű locsoló, aki a megszokottól igen eltérő versikével köszönti a lányokat Húsvét hétfőn.    Összeszedtem pár poénos, kissé nagyon malac locsolóversikét, vállalkozóbb kedvű és viccesebb beállítottságú férfiak figyelmébe ajánlom, válogassatok kedvetekre… […]
Hallottam már ostoros kalácsnak vagy ostoros rétesnek is hívni az egyik nagy családi kedvenc süteményt. Rétesnek semmiképp nem nevezném, hisz kalács tésztából készül. Egymás közt gyakran csak folyós kakaósnak hívjuk, de azért a csupa csokis fonott kalács talán egy kicsit elegánsabb név. De nem is a neve a lényeg, az íze egyszerűen fenséges!     […]
Jön a Húsvét, eldöntöttem, hogy megtanulok kalácsot sütni. Olyan igazi puha, foszlós kalácsot, mint amilyet a nagymamám sütött. Ő sajnos már nem él, ezért a családban kérdezősködtem, és szedtem össze a tapasztalatokat, recepteket. Megtanultam egy csomó praktikát. Ki gondolta volna, hogy a foszlós kalácsnak ilyen “titkai” vannak… Amit fotóztam, a harmadik recept. Ez lett a […]
  (a képen egy 24 cm-es formában készült piskóta látható! A címben feltüntetett összeg, nem tartalmazza a rezsiköltséget, az elhasznált sütőpapírt, mosogatószert és a forma beszerzési költségeit! Nem a legdrágább de minden esetben kifogástalan minőségű anyagokból készült, mint pl, M-es tescos tojás: kb. 35 ft /db, tej :130 Ft, liszt:100 Ft,  cukor: 200 Ft és így tovább…) Sokunk rémálma a […]