Virágos káposzta savanyú mártással

11102757_851627261563330_4516223333767160129_nEgy böjtös fogás Németh Zsuzsána 1858-ben megjelent szakácskönyvéből:

„Virágos káposzta savanyú mártással

A karfiolt sós vízben megfőzik, azután vajat, sót és főtt karfiolt a lábasba teszik, s lágyra főzik. Ezután tojás szikéből [sárgája], vajból, borsból, vízből, borecetből mártást csinálnak, s széntűzön folyvást keverik. A virágos káposztát szárazon rakják a tálba, s a mártást reáöntik.”

A festmény Luis Meléndez műve.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!