Töltött tojás, ahogy 1928-ban készült

11169941_865322406860482_3266086429670605687_nMóra Ferencné 1928-as receptje jó ötlet lehet vacsorára, pirítóst ajánlok mellé:

„Töltött tojás

Hozzávalók: Tojás 6 db, vaj 5 dkg, tejföl 1/2 dl, morzsa 1/2 ek., petrezselyem 1/4 csomó, mustár 1 ek., vaj 5 dkg, tejföl 3 dl.

Elkészítése: A tojást keményre főzzük, ha megfőtt hideg vízbe rakjuk, hogy a héja könnyen leváljon. Akkor hosszában kettévágjuk, sárgáját áttörjük. Teszünk bele kevés vajat, tejfölt, pici reszelt hagymát, petrezselymet, sót, zsemlemorzsát, mustárt, ezt visszarakjuk a fehérjékbe. Tűzálló tálra rakjuk, és leöntjük bőven tejföllel. Beszórjuk zsemlemorzsával. Sütőbe tesszük, míg felforr.”

(kép: pinterest.com)

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!