Recept 1924-ből:
„Néhány nagyobb karalábét hámozás után apró vékony szeletekre vágunk. Egy literes lábas alját zsírral megkenjük, erre egy sor karalábét rakunk, azután egy sor tölteléket, amely őrölt hús, rizskása, kevés zsír, só és bors keverékéből áll. Erre újból karalábét, majd újra tölteléket rakunk soronként, amíg a lábast
felénél magasabban megtöltjük. Ezután a lábast sós meleg vízzel egészen megtöltjük, és lefedve, vagy tűzhelyen, vagy a sütőben főzzük, s mikor a leve apad, utánaöntünk vizet, majd vékony rántással feleresztjük. Tálaláskor ügyeljünk, hogy egészben boruljon ki a karalábé, amelyre esetleg kevés cukrot és tejfelt
tehetünk.”
(Biri néni szakácskönyve)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: