Fortélyok tojássütéshez

Ennél egyszerűbb régi receptet nehéz lenne keresnem, mégis mennyit tanulhatunk belőle! Az 1830-ban Kassán kiadott Nemzeti Szakácskönyvet idézem:

„Üss tojást, amennyi tetszik, egy edénybe. Keverd fel elegendő tejföllel és adj közé egy kevés szerecsendió-virágot. Olvassz el vajat vagy zsírt serpenyőbe, öntsd bele a tojást, kavargasd el jól, hogy kemény vagy csomókás ne legyen. Ha tálalod, hintsd be metélőhagymával.”
11150400_855674581158598_8044387082060117982_n
1. Nem olajon, hanem vajon készül: sokkal jobb lesz az íze és az állaga, nem szárad ki. Esetleg zsíron – a libazsír szintén megbolondítja ezt az egyszerű fogást.
2. Tejföl.
3. A fűszerezéshez nem kell semmi különleges, mégis feldobja az ételt: szerecsendió-virág és metélőhagyma.
Érdemes elkészíteni, salátával kínálva már ma remek vacsora lehet.:)

(kép: pinterest.com)

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!