Ennél egyszerűbb régi receptet nehéz lenne keresnem, mégis mennyit tanulhatunk belőle! Az 1830-ban Kassán kiadott Nemzeti Szakácskönyvet idézem:
„Üss tojást, amennyi tetszik, egy edénybe. Keverd fel elegendő tejföllel és adj közé egy kevés szerecsendió-virágot. Olvassz el vajat vagy zsírt serpenyőbe, öntsd bele a tojást, kavargasd el jól, hogy kemény vagy csomókás ne legyen. Ha tálalod, hintsd be metélőhagymával.”

1. Nem olajon, hanem vajon készül: sokkal jobb lesz az íze és az állaga, nem szárad ki. Esetleg zsíron – a libazsír szintén megbolondítja ezt az egyszerű fogást.
2. Tejföl.
3. A fűszerezéshez nem kell semmi különleges, mégis feldobja az ételt: szerecsendió-virág és metélőhagyma.
Érdemes elkészíteni, salátával kínálva már ma remek vacsora lehet.:)

1. Nem olajon, hanem vajon készül: sokkal jobb lesz az íze és az állaga, nem szárad ki. Esetleg zsíron – a libazsír szintén megbolondítja ezt az egyszerű fogást.
2. Tejföl.
3. A fűszerezéshez nem kell semmi különleges, mégis feldobja az ételt: szerecsendió-virág és metélőhagyma.
Érdemes elkészíteni, salátával kínálva már ma remek vacsora lehet.:)
(kép: pinterest.com)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: