Egykor a férfiak a politikában vagy éppen a csatamezőn védték az otthont, a nők pedig a konyhában tették ugyanezt azzal, hogy a hagyományos ételeket minőségi módon készítették el. A régi női magazinok ugyanakkor nem egymást túllicitálva harsogták, hogy mától kezdve csak ezt a szuperzöldséget lehet enni és kerülni kell mindent, amit korábban ettünk. A mai gasztroírásokra jellemző szenzációhajhász k
inyilatkoztatások helyett ők évszázadok tudását és gyakorlati tapasztalatát osztották meg olvasóikkal. Az egyik kedvenc régi újságomból, Prágai Magyar Hírlap mellékleteként megjelenő Nagyasszony című lapból választottam mára receptet. A harmincas évekből. Ajánlom reggelire, ebédre vagy vacsorára:)
Tápláló – van benne zöldség, hús, tejtermék:
„Minden személyre egy tojást számítunk és annyi csésze nagyságú formát vajjal kikenünk, s egy tojást ütünk bele. A formában levő üres helyet megtöltjük spenótpürével, vagdalt sonkával, melyet reszelt sajttal és tejfellel vegyítünk el. Forró vizes lábasba állítjuk, befedjük, és 10-15 percig gőzöljük. Kiborítjuk és meleg hollandi szószt vagy paradicsommártást adunk hozzá.”
(kép: pinterest.com)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: