Spenótos-sonkás tojás a ’30-as évekből

feb9da5e8aa15b063786b0c21760691bEgykor a férfiak a politikában vagy éppen a csatamezőn védték az otthont, a nők pedig a konyhában tették ugyanezt azzal, hogy a hagyományos ételeket minőségi módon készítették el. A régi női magazinok ugyanakkor nem egymást túllicitálva harsogták, hogy mától kezdve csak ezt a szuperzöldséget lehet enni és kerülni kell mindent, amit korábban ettünk. A mai gasztroírásokra jellemző szenzációhajhász kinyilatkoztatások helyett ők évszázadok tudását és gyakorlati tapasztalatát osztották meg olvasóikkal. Az egyik kedvenc régi újságomból, Prágai Magyar Hírlap mellékleteként megjelenő Nagyasszony című lapból választottam mára receptet. A harmincas évekből. Ajánlom reggelire, ebédre vagy vacsorára:)

Tápláló – van benne zöldség, hús, tejtermék:
„Minden személyre egy tojást számítunk és annyi csésze nagyságú formát vajjal kikenünk, s egy tojást ütünk bele. A formában levő üres helyet megtöltjük spenótpürével, vagdalt sonkával, melyet reszelt sajttal és tejfellel vegyítünk el. Forró vizes lábasba állítjuk, befedjük, és 10-15 percig gőzöljük. Kiborítjuk és meleg hollandi szószt vagy paradicsommártást adunk hozzá.”

(kép: pinterest.com)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!