Mustáros krumplifőzelék

A magyar konyha egykor a ma már egészen köznapi, sokszor éppen emiatt háttérbe szorult alapanyagainkból is izgalmas dolgokat tudott kihozni!

Íme, egy recept Kugler Géza 19. századi könyvéből:
Főzzük meg a burgonyákat, aztán hámozzuk meg, vágjuk 4 mm vastag szeletekre; a mártást pedig készítsük el így: 40 g vajat tegyünk forróvá, kavarjunk el benne 5 percig 20 g lisztet, adjunk bele 5 finomra metélt mogyoróhagymát, 6 evőkanál ecetet, 4 evőkanál mustárt, 1 evőkanál lisztcukrot, 30 g sót és töltsük föl 3 dl húslével. Kavarjuk össze jól, egyszer forraljuk föl, kavarjuk tovább még 3 percig, rakjuk bele a burgonyákat, tegyük benne forróvá és tálra öntve adjuk föl.” 
Mustáros-krumpli-3A krumpli hazai történetéről itt írtam bővebben: Körkép

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!