19. századi heringsaláta

„Főzzünk meg 1/2 kiló burgonyát, hámozzuk le, vágjuk 8 mm. vastag karikákra. 10 gr. sót, s 2 gr borsot hintsünk rá, öntsük le 1 decil. olajjal, forgassuk meg benne, utána 1 decil. ecetet töltsünk hozzá, aztán 2 savanyú almát, 50 gr. savanyított (ecetes) ugorkát és 2 kiáztatott, s kiszálkázott heringet vágjunk vékony szeletekbe, keverjük a burgonyához, öntsük ki a tálba, végül kockásra metélt céklarépával körítsük, s adjuk föl” — szól Kugler Géza receptje a századfordulóról. Így fest elkészítve:
heringsaláta

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!