Tejszínnel behabart sóskaleves – 1929-ből

konyhaÍme, egy régi recept Csáky Sándortól, 1929-ből – sóska és remek habarás:

„Tejszínnel behabart sóskaleves

Sóskát finommetéltre vágunk, kevés vajban vöröshagymával megpároljuk, jó húslével feleresztjük, jól felforralunk és tálalás előtt fél liter habtejszínnel, amibe 3 tojássárgáját vegyítünk, összehabarjuk, és forrpontig hevítve (nem szabad forrnia) feladjuk. Metéltre vágott és vajban pirított fehérkenyeret külön szervírozunk mellé.”

(kép: fortepan)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!