Szeretettel ajánlom a Székely Kalendárium húsvéti különkiadását, melyben tőlem is találtok cikket: egészséges, ötletes és ma is elkészíthető húsvéti ételeket válogattam össze régi szakácskönyveinkből, és mesélek az étkezéssel kapcsolatos néphagyományról is.
Emellett olyan izgalmas dolgokat találtok még a Kalendáriumban, mint Medárd ferences szerzetes receptgyűjteménye a ’30-as évekből, konyhanaptár (mit vegyünk az adott hónapban) 1912-ből, 18. századi desszertek és bárányreceptek. Ha pedig unnátok már a konyhát, olvashattok a népi immunerősítőkről, a biogazdálkodásról, virágokról, székely népszokásokról és fürdőkről, régi templomokról, Csíksomlyóról, a Mária-útról, meg egy csomó más érdekességről, ami a 272 oldalba belefért:)
Magyarországon is kapható: http://web.kalendarium.ro/megrendelem.php


Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: