Tavaszi ebédjavaslatok

Zilahy Ágnes 1892-ből a következő fogásokat ajánlja ebédre a tavaszi időszakban: – zöldborsó leves tejfellel és kisütött tésztával – vagdalt fűszeres főtt hús tatármártással és tejfeles spárga – töltött csirke apró pirított burgonyával körítve, öntött salátát kell mellé adni – pirosra sütött, szalonnával tűzdelt vesepecsenye; emellé felvert galuskát és mustárt kell adni – mandulás kürtös-kalács,… Tovább »

Így tedd el a sóskát

Ha elkészítjük Zilahy Ágnes 1892-ben leírt receptjét, télen elég kisütni valamilyen hússzeletet, összemelegíteni pár perc alatt a sóskával — és megvan az ebéd: „Kerek vagy nagy labodáju sóskát jól össze kell vágni, aztán egy kanálnyi forró zsirba bele téve, gyakori kavarás közben addig kell sütni; a mig egészen tömör, lé nélküli lesz. Mikor ilyen lett,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!