Töltött tojás, ahogy 1928-ban készült

Móra Ferencné 1928-as receptje jó ötlet lehet vacsorára, pirítóst ajánlok mellé: „Töltött tojás Hozzávalók: Tojás 6 db, vaj 5 dkg, tejföl 1/2 dl, morzsa 1/2 ek., petrezselyem 1/4 csomó, mustár 1 ek., vaj 5 dkg, tejföl 3 dl. Elkészítése: A tojást keményre főzzük, ha megfőtt hideg vízbe rakjuk, hogy a héja könnyen leváljon. Akkor hosszában… Tovább »

Fortélyok tojássütéshez

Ennél egyszerűbb régi receptet nehéz lenne keresnem, mégis mennyit tanulhatunk belőle! Az 1830-ban Kassán kiadott Nemzeti Szakácskönyvet idézem: „Üss tojást, amennyi tetszik, egy edénybe. Keverd fel elegendő tejföllel és adj közé egy kevés szerecsendió-virágot. Olvassz el vajat vagy zsírt serpenyőbe, öntsd bele a tojást, kavargasd el jól, hogy kemény vagy csomókás ne legyen. Ha tálalod,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!