Fahéjas mandula

„A feketekávét közvetlenül étkezés után vagy az ebédlőasztalon, vagy a fogadószobában adjuk. […] Ne feledkezzünk meg kis kosarakba, bonbonierekbe sós, csokoládés meg kakaós mandulát tenni, mert az emberek még bőséges étkezések után is szeretnek valamit ropogtatni.” A mandulát ezen kívül kandírozhatjuk fahéjas cukorban, sósan pedig pörkölhetjük erős paprikával vagy rozmaringgal – nagyon jó! (Pesti Hírlap… Tovább »

Pisztrángrecept az Ínyesmestertől

Ha péntek, akkor hal! A pisztráng így készült a harmincas években – ünnepi ebédnek még ma is elkészíthető recept! “A megtisztított, megmosott halakat a hátukon kissé megirdaljuk és megsózzuk. Fazékban tokaji pecsenyebort forralunk (annyit, hogy a majd belekerülendő pisztrángokat jól ellepje), 1-2 babérlevél, csipet szerecsendió és 3-5 deka, lisztben megforgatott vajjal. Beletesszük a halakat és… Tovább »

Spenót – a diszkrét

„A spenót eredeti jellegénél fogva finom, diszkrét, halk szavú eledel, sima alkalmazkodó. Különböző konyhák főzési módja azonban sok helyen alaposan megrontotta. A gyakorta vastag, csomósodásra hajlamos rántás, a túlzással adagolt csípős bors, a maró és tartósan rossz szagú fokhagyma betolakodása nem egy helyen durva, kiabáló, ártalmas étellé tette a kerti paréjt. […] Böjti ételnek szánták… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!