Gasztroforradalmárok

Petőfi, aki egyébként a túrós csusza nagy védelmezője volt, arról számolt be Úti leveleiben, hogy a magyar kocsmárosok lusták, nem jó vendéglátók. Természetesen nem tudta őket ezért elítélni: „de nem bosszankodom, sőt jólesett, mert ebből is láttam, hogy a magyar restell szolgálni, hogy nem termett szolgálatra, az angyalát is!” Arany János a hasán keresztül akarta… Tovább »

Kovászolt káposzta

Nemcsak uborkát érdemes kovászolni, hanem káposztát is – hogy aztán tudjunk mit enni télen vagy akár hűsítésként nyáron. A savanyú káposzta készítését Rézi néni szakácskönyve 1876–ból így tanítja: „A káposztát gyaluld meg és tedd fazékba; áztass meg langyos vízben kovászt, öntsd ezt a káposztára, töltsd meg a fazekat sós vízzel és tedd meleg helyre, hogy… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!