Csirke madárlében

A csirke és a szőlő jól működő párosát egy 16. századi ételben találtam meg, a Szakács Tudomány lapjain. Az erdélyi fejedelmi udvar számára írt szakácskönyvben a csirke elkészítéséről nem sokat olvashatunk, ekkoriban ez elég egyszerűen ment: a nyárson sütötték. Mivel ma már nem szabadkéményes, nyílt tüzes konyháink vannak, én a serpenyőben elősütöttem, majd lefedve, egy… Tovább »

Hogy került hús a palacsintába?

A hortobágyi húsos palacsintára úgy tekintünk, mint régi, hagyományos magyar ételre. Eredetét vizsgálva azonban azt láthatjuk, egészen új keletű találmányról van szó. Mégis jól szimbolizálja konyhánkat. A palacsinta története egészen messzire, a Római Birodalomig vezethető vissza, neve is innen ered, a latin placenta szóból, mely lepényt jelent. A lisztből, vízből, sóból készített ételt könnyű volt… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!